[x] Meniu principal
 Home
 Home
 Contact Opţiuni Membrii
 Arhiva de povestiri
 Contactaţi-ne
 Ştiri

[x] Informaţii utilizatori

Bine aţi venit Anonymous

  

Membrii:
Ultimul: bildescuvalentin
Noi astăzi: 0
Noi ieri: 0
Global: 85

Oameni Online:
Membrii: 0
Vizitatori: 4
Total: 4
Cine? Unde este?:
 Vizitatori:
01: Contul Dvs.
02: Ştiri
03: Ştiri
04: Pagina principală

Administratori Online:

Nici un administrator nu este online!

~ energ.ro ~: Hidro

Căutaţi în acest topic:   
[ Întoarceţi-vă la pagina principală | Selectaţi un nou topic ]

Hidro Diverse: Centrala hidroelectrică Itaipú
Complexul hidroelectric Itaipú este cel mai mare complex din lume. El este amplasat pe fluviul Paraná, construcţia lui a început în 1975 şi s-a finalizat în 1991 fiind rezultatul unui parteneriat dintre Brazilia şi Paraguay.

Cele 18 generatoare electrice ale centralei însumează o putere totală de 12600 MW(suficient pentru a alimenta aproape toată California) şi permit obţinerea unei energii electrice anuale de 75 milioane MWh(ca şi termen de comparaţie în România în anul 2005 s-a înregistrat un consum de 28,614 milioane de MWh). Producţia de energie de la Itaipú a doborât mai multe recorduri în ultimii ani, după darea în funcţiune şi a ultimului grup(generator) în 1991, astfel se prevăd producţii de energie în jurul valorii de 80 milioane de MWh pe an.

Magnitudinea acestei construcţii poate fi demonstrată şi de faptul că energia dezvoltată acoperă aproximativ 25% din necesarul energetic al Braziliei respectiv 78% din cel al Paraguayului. Complexul hidroenergetic este de asemenea şi o importantă atracţie turistică din zona Foz do Iguaçú, ce atrage anual în jur de 9 milioane de vizitatori din 162 ţări. Oraşul brazilian Foz do Iguaçu este şi locul faimoaselor cascade Iguaçú localizate în vestul regiunii Paraná, chiar lângă graniţa cu Paraguay şi Argentina.


Trimis de Energ Joi, 17 august 2006 (12:54:47) EEST
Citiţi mai mult... | 1912 octeţi în plus | comentarii? | Pagina formatată pentru tipărire  Trimiteţi unui prieten | Diverse | Punctaj: 4.90


1 2 3
>

Limba [x]
Selectaţi Limba:

română  english

Information [x]
Valid XHTML 1.0 Transitional

[x]Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy